Culturele projectenGenootschap Pomona

Mariet Herlé was voorzitter van het Genootschap Pomona, dat staat voor cultuur in de stad. Penningmeester is dichter Will van Sebille, leden Maartje de Haan, directeur van het Museum Mesdag en beeldend kunstenaar Karen Kommer.De Pier

Wij ontdekten dat de Scheveningse Pier mei 2001 honderd en tevens veertig jaar bestond en gaven in eigen beheer een advertentiebijlage bij de Haagsche Courant uit . Ook nam de Overkoming de fondsenwerving ter hand voor een tentoonstelling in het Atrium van het Haagse stadhuis.

GRAFISCH ONTWERP JELLE HELLINGA DEN HAAG


GRAFISCH ONTWERP JELLE HELLINGA DEN HAAG

En als blijvend product kwam een boek uit bij uitgeverij De Nieuwe Haagsche. Vormgeving van het boek, de bijlage en tentoonstelling waren in handen van Jelle Hellinga

GRAFISCH ONTWERP JELLE HELLINGA DEN HAAG
Gedichtenproject

Stichting Briljant kwam het idee binnen om Hagenaars te stimuleren om gedichten over hun stad te maken. De Overkoming en TCB Tekst & Uitleg bouwden dit idee uit tot een project waarbij dagelijks gedichten op Radio West te horen waren, wekelijks gedichten in de HTM-trams en bussen hingen en maandelijks een winnend gedicht in het Atrium van het Haagse stadhuis stond. Een enthousiaste partner was ook de Haagse markt, waar een gedicht groot boven hing. Vormgeving van de gedichten was in handen van Jelle Hellinga. Er werden workshops gegeven en op een afgeladen slotfestival in Korzo presenteerden profs en amateurs samen hun werk. Ook werd daar de bundel Van Haagse dichters die voorbijgaan gepresenteerd, uitgegeven bij Bzztoh en geïnitieerd door Harry Zevenbergen.

GRAFISCH ONTWERP JELLE HELLINGA DEN HAAG
Idzerda

Radio West vroeg de Overkoming het projectmanagement te doen van de Idzerda-herdenking die Paul Waaijers op zaterdag 6 november 1999 organiseerde. De Stichting Briljant nam het initiatief voor een programma ter herdenking van de Haagse radiopionier Idzerda dat van 20.00 tot 22.00 uur live op Radio West wordt uitgezonden. De eerste helft werd herhaald in VPRO’s de Avonden op maandag 8 november 1999.

GRAFISCH ONTWERP JELLE HELLINGA DEN HAAG

Izerda zond 6 november 1919 voor het eerst uit. Dit programma, 80 jaar na Idzerda’s primeur, was de laatste kans in deze eeuw om mensen die hem nog hebben meegemaakt live herinneringen te laten ophalen. Ook waren hedendaagse radiomakers zoals Cees Grimbergen (NCRV) , Kas van Iersel (Veronica), Wim Noordhoek (VPRO) en Adriaan Bontebal van de partij.